Artvin’de çok sayıda evin yandığı köyde inceleme

Bakanlar Kurum ve Soylu, 17 Mart'ta yangında çok sayıda evin zarar gördüğü Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde incelemelerde bulundu.
Artvin’de çok sayıda evin yandığı köyde inceleme

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Mart’ta yangında çok sayıda evin zarar gördüğü Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini ileterek taleplerini dinleyen Soylu ve Kurum, Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve diğer ilgililerden bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı. Soylu ve Kurum, yeni yapılacak evlerin inşa edileceği muhtemel alanları da gezdi.

Daha sonra köy meydanında vatandaşlara hitap eden Soylu, yangın haberinin alınmasının ardından müdahalenin nasıl olabileceğiyle ilgili değerlendirmeleri yaptıklarını, sahada görevli ekiplerin büyük gayretleriyle yangının söndürüldüğünü söyledi.

Yangının büyüyebileceğinden korktuklarını dile getiren Soylu, “Şükürler olsun bir noktada büyük bir gayretle kesildi. Öncelikle evleri ve ahırları yanan vatandaşlarımızın her birine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımız, buradaki vatandaşlarımızın yanında olmamızı, hem onların dertlerini dinlememizi hem de sahayı yakından görmemizi istedi ve yaraların sarılması hususunda talimat verdi. Biz de sabah çıktık ve buraya Erzurum üzerinden intikal ettik” diye konuştu.

Yangın nedeniyle 21 bina içerisindeki 52 konutun, ahır ve samanlığın kullanılamaz hale geldiğine değinen Soylu, hasar tespit çalışmalarının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca dünden itibaren gerçekleştirildiğini aktardı.